Lazerle Ses Teli Ameliyatı

Lazerle Ses Teli Ameliyatı Nedir?

Lazerle ses teli ameliyatı, ağız içerisinden ses tellerine ulaşılarak ve lazer kullanılarak uygulanan bir tedavi yöntemidir.

lazerle-ses-teli

Ses Teli Hastalıkları Tedavisinde Hangi Lazerler Kullanılır?

Ses tellerindeki hastalığın ne olduğuna göre KTP, PDL, TruBlue, karbondiyoksit ve diyot lazerlerden birisi tedavi amacıyla kullanılabilir.

Lazerle Ses Teli Ameliyatı Hangi Hastalıklarda Uygulanır?

Ses tellerinde lazer kullanılarak tedavi edilen rahatsızlıkların başında ses teli papillomu, ses teli kanseri ve ses telinin kanser potansiyeli olan lezyonları gelir. Farklı başka ses teli patolojilerinde de lazer tedavisi kullanılabilir.

Lazerle Ses Teli Ameliyatı Yapmanın Amacı Nedir?

Lazer tedavisindeki amaç, ses telindeki hastalıklı alanı tamamen çıkarırken, sağlıklı dokunun da en iyi fonksiyonu sağlayacak şekilde korunmasıdır.

Damar Seçiciliği (Anjioselektivite) Nedir?

Lazerle ses teli ameliyatı sırasında kullanılan lazerlerin bazıları kandaki hemoglobin adlı maddeye odaklanarak hastalıklı alanı besleyen kan damarlarını hedef alır, bu özelliğe anjioselektivite adı verilir. Bu sayede papillom ve kanser gibi tekrar etme potansiyeli olan hastalıkların daha etkin olarak tedavisi mümkün olur.

Ameliyatın Lazerle Yapılması Ne Sağlar?

Ses teli ameliyatı sırasında lazer kullanılması sayesinde daha az miktarda kanama olur, ameliyat süresi kısalır. Ses teli ameliyatları sonrasında genellikle çok minimal ağrı ve rahatsızlık olur. Bazı çalışmalarda ameliyat sonrası hasta konforunun lazerle daha da arttığı ifade edilmektedir.

Lazer Tedavisi Lokal Anestezi Altında Yapılabilir mi?

Bazı klinik durumlarda lazer tedavisi, genel anesteziye ihtiyaç duyulmadan da uygulanabilir. Lazer tedavisi uygulanan durumlarda skar dokusunun da daha az oluşabildiği ifade edilmektedir.

Tüm Ses Teli Hastalıkları Lazerle mi Tedavi Edilmelidir?

Ses tellerinin çoğu iyi huylu hastalıklarında lazer tedavisi gerekmez. Bu tür hastalıkların tedavisinde lazer yerine klasik fonomikrocerrahi teknikleri tercih edilir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

fonomikrocerrahi

Fonomikrocerrahi

Modern laringolojinin kurucularından olan Hans von Leden, ses kalitesi ve ses perdesini değiştiren işlemleri tanımlamak için 1963 yılında ilk kez “fonocerrahi” tanımını kullanmıştır.

Ses Terapisi Nedir ve Nasıl Yardımcı Olabilir?

Ses terapisi, ses fonksiyonunu iyileştirmek, eski haline getirmek veya optimize etmek amacıyla uygulanan, kanıta dayalı ve cerrahi olmayan bir tedavi yöntemidir. Bu terapi, ses bozuklukları yaşayan ve

ses-terapisi-yaklasimlari

Ses Terapisi Yaklaşımları

Ses üretimi sırasındaki herhangi bir problem, seste bozulmaya neden olabilir. Bu durumda ses üretim sistemini tekrar sağlıklı, etkin ve ekonomik olarak kullanmak için uygulanan tedavi yöntemlerinden b

RANDEVU TALEBİ

* Lütfen form alanlarını giriniz, bilgileriniz gizli tutulmaktadır.