Ses, Yaşlanma ve Çoklu İlaç Kullanımı
Ses, birçok faktörden etkilenir. Bunlardan birisi ...
Lazerle ses teli ameliyatı, ağız içerisinden ses tellerine ulaşılarak ve lazer kullanılarak uygulanan bir tedavi yöntemidir.
Ses tellerindeki hastalığın ne olduğuna göre KTP, PDL, TruBlue, karbondiyoksit ve diyot lazerlerden birisi tedavi amacıyla kullanılabilir.
Ses tellerinde lazer kullanılarak tedavi edilen rahatsızlıkların başında ses teli papillomu, ses teli kanseri ve ses telinin kanser potansiyeli olan lezyonları gelir. Farklı başka ses teli patolojilerinde de lazer tedavisi kullanılabilir.
Lazer tedavisindeki amaç, ses telindeki hastalıklı alanı tamamen çıkarırken, sağlıklı dokunun da en iyi fonksiyonu sağlayacak şekilde korunmasıdır.
Lazerle ses teli ameliyatı sırasında kullanılan lazerlerin bazıları kandaki hemoglobin adlı maddeye odaklanarak hastalıklı alanı besleyen kan damarlarını hedef alır, bu özelliğe anjioselektivite adı verilir. Bu sayede papillom ve kanser gibi tekrar etme potansiyeli olan hastalıkların daha etkin olarak tedavisi mümkün olur.
Ses teli ameliyatı sırasında lazer kullanılması sayesinde daha az miktarda kanama olur, ameliyat süresi kısalır. Ses teli ameliyatları sonrasında genellikle çok minimal ağrı ve rahatsızlık olur. Bazı çalışmalarda ameliyat sonrası hasta konforunun lazerle daha da arttığı ifade edilmektedir.
Bazı klinik durumlarda lazer tedavisi, genel anesteziye ihtiyaç duyulmadan da uygulanabilir. Lazer tedavisi uygulanan durumlarda skar dokusunun da daha az oluşabildiği ifade edilmektedir.
Ses tellerinin çoğu iyi huylu hastalıklarında lazer tedavisi gerekmez. Bu tür hastalıkların tedavisinde lazer yerine klasik fonomikrocerrahi teknikleri tercih edilir.
* Lütfen form alanlarını giriniz, bilgileriniz gizli tutulmaktadır.