Ses Teli Dolgusu (Enjeksiyon Laringoplasti)

Ses Teli Dolgusu (Enjeksiyon Laringoplasti) Nedir?

Ankara ses teli dolgusu, ses tellerinin farklı nedenlerle hacim – kütle – hareket kaybettiği durumlarda uygulanabilen bir tedavi yöntemidir.

Ses Teli Dolgusu Kimlere Uygulanır?

Ankara ses teli dolgusu, başta ses teli felci olmak üzere ses tellerinin tam kapanma kalitesinin bozulduğu durumlarda uygulanan bir tedavi yöntemidir. Ses teli oluğu (sulkus vokalis), ses telinde yaşlanmaya bağlı hacim kaybı (presbilarinks), farklı nedenlere bağlı ses telinin incelmesi (atrofik disfoni) en çok kullanıldığı diğer durumlardır.

Ses Teli Dolgusunun Etkisi Geçici midir?

Ankara ses teli dolgusu yapılırken kullanılan materyalin ne olduğuna göre ses teli dolguları kısa süreli ve uzun süreli olarak ikiye ayrılır. Bazılarının etki süresi aylarla sınırlı iken, bazıları bir yıldan daha uzun süre fayda sağlayabilir.

ses-teli-dolgusu-gecici-midir ses-teli-dolgusu-kimlere-uygulanır

Ses Teli Dolgusu Yapılırken Anestezi Uygulanıyor mu?

Ankara ses teli dolgusu hem uyanıkken anestezisiz olarak, hem de genel anestezi altında ameliyathanede uygulanabilir. Dolgunun hangi şartlarda uygulanacağına hastanın genel durumu, hangi hastalık için uygulandığı gibi değişik parametreler göz önünde bulundurularak karar verilir.

Birden Fazla Kez Ses Teli Dolgusu Yapılabilir mi?

Evet, dolgunun etkisinin geçtiği düşünüldüğünde dolgu tekrar uygulanabilir.

Ses Teli Dolgusu Hangi Şikayet Nedeniyle Yapılıyor?

Ses teli dolgusu yukarıda bahsettiklerimiz başta olmak üzere ses kısıklığına yol açan farklı hastalıklarda uygulanır. Ayrıca, ses telleri tam kapanamadığı için hava yolunun korunamadığı, yani ses tellerinin arasından akciğerlere salgı ve yenip içilen gıdaların kaçma riski bulunan durumlarda da faydalı bir tedavidir.

ses-teli-dolgusu-sonrasi ses-teli-nodulu

Ses Teli Dolgusu Tedavisinin Alternatifleri Nelerdir?

Ses teli dolgusu ile tedavi edilen rahatsızlıkların bir kısmında ses terapisi ve açık ses teli cerrahileri (tiroplasti) alternatif tedavi yöntemleri olarak kullanılabilir.

Ses Teli Dolgusunun Benim Rahatsızlığım İçin Uygun Olup Olmadığını Nasıl Anlayabilirim?

Bu tedavinin sizin için uygun olup olmadığını ses tellerinizin detaylı incelemesi sonrası karar verilebilir. Bu inceleme videolaringostroboskopi ve/veya fleksibl distal çipli endoskopik muayene ile yapılabilir. Bu konular hakkında detaylı bilgilere internet sitemizin ilgili sayfalarından ulaşabilirsiniz.

Sağlıklı bir ses dileklerimizle.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

ses-teli-kanseri

Ses Teli Kanseri

Ses teli kanseri, ses tellerinin histolojik olarak katmanlı yapısında en içte yer alan epitel adlı ince katmanda başlayan bazı değişikliklerin ardından ortaya çıkar. Bu ilk değişiklikler, beyaz ya da

burun-ameliyati-septum-cerrahisi-septoplasti

Burun Ameliyatı - Septum Cerrahisi - Septoplasti

Burun ameliyatı yapılması gereken durumlar arasında en sık görüleni burun eğriliğidir. Burun boşluklarını eşit olarak ayıran ve burnumuzun tam ortasında bulunan septum adı verilen bir duvar

burun-tikanikligi

Burun Tıkanıklığı

Burun tıkanıklığı birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Bunların bir kısmı çok sık görülen nedenler iken, bazıları çok nadir olarak ortaya çıkar. Bazı rahatsızlıklar belirli yaşlarda daha sık görülü

RANDEVU TALEBİ

* Lütfen form alanlarını giriniz, bilgileriniz gizli tutulmaktadır.